19 Mayıs 2015 Salı

STEVE JOBS'A ''İLK BAKIŞ''

Ekim 2011'de gözlerini yuman teknoloji dünyasının yenilikçi CEO'su Steve Jobs; beyazperdede ilk olarak 2013'de hayat bulmuştu.

 Joshua Michael Stern'in yönettiği film için Sundance Film Festivali'ndeki olumsuz yorumlarla başlayan eleştiriler artarak devam etmişti.

Bazı eksiklerine rağmen ben yine de abartıldığı kadar kötü bulmamıştım bu ilk Jobs filmini. Özellikle Ashton Kutcher'in gayet iyi kotardığı Jobs performansını sevmiştim.

Aradan kısa bir zaman geçti ki bir yeni Jobs projesi daha ortaya çıktı. Bu sefer daha iddialı bir kadro vardı ortada.
West Wings ve son dönemdeki The Newsroom gibi televizyona yaptığı güzel işlerle tanınan, tabir-i caizse ''sağlam kalem'' Aaron Sorkin vardı projenin başında. Bu bile merak etmek için yeterli bir sebepti.

Önce Jobs rolü için Christian Bale'in açıklandığı projede rol, Bale'in çekilmesiyle Michael Fassbender'a emanet edildi, yönetmen koltuğu da Danny Boyle gibi ehil bir isme verilince merak unsuru arttı.

Ve derken... filmden ''ilk bakış'' videosu da geldi.

9 Ekimde ABD'de vizyona girecek olan filmin senaryosu; Aaron Sorkin'in kalemine ait olmasının yanı sıra Walter Isaacson'un çok başarılı olduğunu düşündüğüm okunası Steve Jobs biyografisinden de uyarlanacak olmasıyla beklentiyi artırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe