18 Temmuz 2014 Cuma

VİZYON GÜNLÜĞÜ: ''THE PURGE: ANARCHY''

Geçtiğimiz yıl vizyona giren The Purge; geleceğin distopik Amerikasında, yılda bir gün boyunca tüm suçların ortadan kalktığı, sokakların tekinsiz bir ortama dönüştüğü zaman dilimini korunaklı evlerinde güvende olduklarını düşünen bir ailenin gözünden anlatıyordu.

Orijinal fikriyle dikkatleri üzerine geçen James Demonaco filmi, her ne kadar bu fikrin orijinalliğini arkasına alsa da kısıtlı bir mekana hapsolması, senaryonun yetersizliği ile çok kötü dedirtmese de insanda ''çok daha iyi işlenebilirmiş'' düşüncesi uyandıran buruk bir his yaşatmıştı.

Tabii belli bir potansiyel taşıyan bu fikri bir film ile harcamak olmazdı. Nitekim beklendiği gibi aynı konsepte sahip yeni bir film, daha bir yıl geçmeden geldi: ''The Purge: Anarchy''

Fragmanı yayınlandığı günden beri ''The Purge: Anarchy'' ilk filme göre daha olumlu bir izlenim bıraktı. Gördüğümüz kadarıyla tam da ''kısıtlı mekan'' olayını ortadan kaldıran, bu kez fikri sokaklara taşıyan bir film var karşımızda. Bu da sevindirici bir durum.

Yönetmen koltuğunda ilk filmde olduğu gibi James Demonaco'nun oturduğu filmin cast seçiminde bu kez başrolde Ethan Hawke, Lena Headey gibi tanıdık simalar yerine başarılı bir seçim olarak duran Frank Grillo yer alıyor.

Bugün Abd ile aynı günde ülkemizde de vizyona giren film ile ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan basın gösterimi sonrası beklenen yönde, oldukça olumlu yorumlar geldi. Bu açıdan da oldukça merak uyandırıcı olduğu söylenebilir.

İyi seyirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe