8 Temmuz 2014 Salı

''LUNAPARKTA SİLAHLI ÇATIŞMA: 1 ÖLÜ 2 YARALI''

Bir haber çarpıyor gözüme geçenlerde. Oldukça trajik. Güler misin ağlar mısın? cinsinden değil, çünkü gülünecek bir hali kalmamış haberin. Bu biraz düşündüren, donduran bir haber.

Haberin başlığı bile düşündürücü: ''Lunaparkta silahlı çatışma: 1 ölü 2 yaralı''

Evet, lunaparkta...
Haber içeriğinin bir bölümü şöyle devam ediyor: ''...  bir lunaparkta meydana gelen olayda lunaparktaki aletlere ücretsiz binmek isteyen bir grup ile işletme sahipleri arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gruplar daha sonra birbirine silahla ateş etti.''

Lunapartaki aletlere ücretsiz binmek için ölmeyi bile göze almak...

Biz ne zaman böyle bir toplum olduk? gibi klişe haline gelen bu soruyu sormayacağım. Çünkü, evet bu soru bizler için klişe haline geldi. Artık ne zaman böyle olduk değil neden böyle olduk sorusunu sormamız gerekiyor.

Ama şunu sorabiliriz herhalde: Biz ne zaman lunaparkın ortasında, aletlere bedava binmek için kavga çıkaracak hatta ölmeyi, öldürmeyi göze alacak hale geldik?

Ne zaman bu kadar öfke kontrolünden uzak bir toplum haline geldik?
Tahammülsüzlüğün, kontrolsüzlüğün diz boyu olduğu, her an sokak ortasında başınıza garip şeylerin gelebileceği bir toplumda bu sorular da cevapsız kalıyor ne yazık ki.

Biz Lunapark gibi kahkahaların, şen çığlıkların yükselmesi gereken yerlerde bile yaralanan, ölen bir toplum haline gelmişiz, ağlayanımız yok.
Geçmiş olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe