19 Mayıs 2013 Pazar

THE GREAT GATSBY'DEN NOTLAR

İddialı oyuncu kadrosuyla ve yönetmen Baz Luhrmann faktörüyle merak ettiğim filmlerden biri olan ''The Great Gatsby'' bu cuma itibariyle vizyondaki yerini aldı.

Cuma günü, seansa yetişmeye çalışırken filmi koca salonda tek başıma izlemiş oldum.

  • Öncelikle oyunculardan bahsetmek gerek. Leonardo Dicaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan ve Joel  Edgerton'dan kurulu oyuncu kadrosu iyi bir seyir vaat ediyor.
          Ancak ortada Oscarlık veya Oscar adaylığı alabilecek bir performans yok. Daha çok
          Tobey Maguire ve Joel Edgerton performans olarak öne çıkan isimler.

  • Başrol, Dicaprio'dan ziyade Tobey Maguire olmuş diyebilirim. Film boyuncu gerek anlatıcı olarak (Nick Carraway) ve gerek oyunculuk olarak Maguire ön plana çıkan isim. Fragmanlarda hep Dicaprio ismini gördük ama bu film, Maguire'nin filmi olmuş. Dicaprio, kötü bir oyunculuk sergilemiyor ama karakter yüzeysel kalmış diye düşünüyorum. Fazla aktif değildi.
          Muhtemelen bu filmden de eli boş dönecektir Dicaprio.

  • An Education, Never Let Me Go filmleriyle izleyip sevdiğim, son yılların yükselen oyuncusu Carey Mulligan; bu filmde de göz dolduruyor. Spider-Man serisinden beri izlemediğim Tobey Maguire ise filmde en beğendiğim isim.

  • Filmin bazı sahnelerinde kullanılan müzikler sırıtmış maalesef. Özellikle filmdeki parti sahnelerinde kullanılan müzikler, geçtiği dönemi yansıtmamış.


  • The Great Gatsby, 3D teknolojisini doğru kullanamayan filmlerden. Filme fazladan bir hava katmamış. Etkisini göremedim. Keşke kullanılmasaymış dedim.

  • Film, ilk yarısıyla yer yer sıkmış olsa da özellikle ikinci yarısıyla kotarıyor, başarılı bir iş çıkartıyor.

  • Sonuç olarak eksilerine rağmen artıların daha ağır bastığı bir film oldu benim için. İzlenmeli. Puan: 10/7.5

İyi seyirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe