3 Mayıs 2013 Cuma

BİR SÜPER KAHRAMANIN DÖNÜŞÜ: ''MAN OF STEEL''

Tüm süper kahramanlar içerisinde ''Superman'' için ayrı bir parantez açmak gerekir sanırım.

Küçük yaşlarda başlayan, alevlenen süper kahramanlara olan tutkum, Superman ile tanışmamla farklı boyuta ulaşmıştı.
Aslında daha önce Batman'ı tanımıştım. Karizmatik bir kahraman ve aynı zamanda bir insan olmasıyla kendini sevdirmişti hemen Yarasa adam. Sonra Superman geldi.

Farklılığı dikkat çekiciydi kesinlikle. İnsan üstü güçlerinin olması, Kripton denilen bir gezegen gelmesi (ki itiraf etmeliyim, elimde bulduğum ne kadar ansiklopedi, kitap varsa Kripton adında bir gezegen aramıştım.)
hemen beni kendine çekivermişti.
Sahaflardan zar zor bulunan, kapak tasarımlarıyla iştah açan, bir çırpıda biten çizgi-romanlar, çizgi diziler, Christopher Reeve'li filmler Superman evrenini oluşturmuşlardı.


Ardırdan 2006 yılı geldi. Superman sinemaya geri dönüyordu. Yeni Superman ise Brandon Routh olmuştu. (Sonra kayboldu ortalıktan. Film tutmayınca o da tutmadı sanırım.)
Bryan Singer yönetmenliğindeki ''Superman Returns'' birçok açıdan eksik, hayal kırıklığına uğratan bir film olmuştu. Sinemada başarılı bir Superman izleme hayallerim başka bir bahara ertelenmişti.

Aradan 7 yıl geçti.

Ve o bahar geldi sanırım. Yeni bir superman Henry Cavill, yönetmen koltuğunda Watchmen ve 300'den tanıdığımz Zack Synder, Batman üçlemesiyle adından sıkça söz ettiren David S. Goyer ve Christopher Nolan ile ''Man of Steel'' iddialı bir Superman filmi olarak 14 Haziranda vizyona girecek.


Tıpkı 2005'ten bu yana Batman serisinin geçirdiği evrim gibi Superman de bu film ile farklı bir yoruma kavuşabilir diye umut ediyorum.

Öncelikle senaryo kısmı en merak ettiğim konu. The Dark Knight Rises'ı çok beğenmemiş, sönük bulmuş olsam da Batman serisinin başarısını, yeniden doğuşunu göz önünde bulundurursak Christopher Nolan ve David S. Goyer gibi iki önemli isim filme dair beklentileri yükseltiyor.

Henry Cavill, Russell Crowe, Amy Adams, Laurence Fishburne gibi iddialı oyuncu kadrosuyla ''Man of Steel'' kendini dört gözle bekletiyor.

Trailer:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe