28 Nisan 2013 Pazar

JOHN BONHAM: 'BONZO'

Rock Müzik tarihinin en iyi bateristleri arasında gösterilmeyi hak eden, Led Zeppelin grubunun efsane bateristi.

Teneke, kahve kutuları ve tencere kaplarıyla başladığı yolda tutkuyla devam ettiği bateristlikte adını efsaneler arasına yazdırmış bir isim John Bonham, nam-diğer Bonzo.


Tıpkı Led Zeppelin'in diğer üyeleri gibi, çaldığı enstrümanda rakipsiz, usta bir isimdi.
Baterinin dışında bağımlısı olduğu alkol sorunu yüzünden müzik dünyasından erken ayrılana dek, Led Zeppelin grubu ile beraber 9 stüdyo albümünde çaldı.
Grubun son albümü Coda ise, Bonzo'nun ölümünden 2 yıl sonra çıktı.

Kendisinin ölümü ile birlikte Led Zeppelin de dağıldı. Bir daha devam etmedi Bonzo'dan sonra. Bonzo'nun yerini daha iyisiyle dolduramayacaklarını düşünerek gruba son verdiler. Haksız da sayılmazlardı. John Bonham, her dinleyişte hayranlık uyandıran bir bateristti.  Müzik dünyasından erken kayıp giden onlarca efsane isimden biri oldu.

Robert Plant'in kendisine sorulan ''Led Zeppelin tekrar bir araya gelir mi?'' sorusuna verdiği unutulmaz yanıt:
"Tanrı, Bonzo'yu gerir verirse neden olmasın?" ile bu grup için ne kadar anlamlı olduğu da görülebilir.

Efsane baterist, bu dünyadan ayrılmadan önce, son albüm Coda'da, tek kişilik hünerini sergilediği ''Bonzo's Montreux'' ile arkasında 4 dakika 17 saniyelik bir şaheser bıraktı. Dinlenesi ve hayran kalınası bir çalışma.







''zil sesine değil de davulun sesine hayranım.sadece bagetlerle çıkan sesle yetinemem,ellerimle hissederek çalabiliyor ve inanılmaz bir ton elde edebiliyorum.başta acıyordu kabul ediyorum,ellerim kan revan içinde kalıyordu ama artık avuç içlerim nasırdan semsert ve istediğim tona daha da yaklaştım.'' 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe