13 Nisan 2013 Cumartesi

EN İYİ 3 CHRISTOPHER NOLAN FİLMİ

Christopher Nolan için son yılların en çok ses getiren İngiliz yönetmeni desek yanlış söylemiş olmayız.
Özellikle 2005 yılından itibaren Batman serisini yeniden diriltmesiyle ve süper kahraman filmlerinde yeni bir dönemi başlatmasıyla Nolan farklı bir yönetmen olduğunu gösterdi. Öte yandan Memento, Inception ve her izleyişimde farklı bir tat aldığım The Prestige ile beyazperdede örneğine rastlanmayan orijinal filmler sundu bizlere.

Ben de oturup kendi çapımda yönetmen koltuğunda oturduğu 11 filminden en çok beğendiğim 3 Nolan filmini belirledim.
Aslında 11 film içinde kötü diyebileceğiniz bir film yok, dolayısıyla yönettiği filmlere bakarsak, çektiği her bir filmin bu listeye girme potansiyeli var, o da ayrı konu.

3) BATMAN BEGINS

Aslında 3 numara için ”The Dark Knight” da olabilirdi. Ancak Batman Begins’in süper kahraman filmlerinin ciddiyetsiz havasını değiştiren ilk film olması ve halefi süper kahraman filmlerine ışık tutan film olmasıyla bu listede yer almayı hak ediyor.


2) INCEPTION

Bir yandan Memento’yu düşündüm bir yandan da Inception’ı. Inception, benim için daha ağır bastı.
Etkileyici senaryo ve görsellik Inception’u Nolan filmleri arasında ayrı bir yere taşıyor.


1) THE PRESTIGE
Bir yanda Hugh Jackman diğer yanda Christian Bale’ın sunduğu oyunculuk ziyafeti. Öte yandan bunlara eşlik eden usta oyuncu Michael Caine ve kamera arkasında Christopher Nolan. Kanımca şu ana kadarki Nolan filmleri içerisinde izleyebileceğiniz en akıl karıştırıcı, sarsıcı, düşündürücü Nolan filmi.
Kesinlikle izlemediyseniz zamanınızı ayırın. Ama lütfen, tüm telefonları, pencereleri kapatıp mümkünse odayı ışık almayacak şekilde ayarlayıp öyle izleyin.
İyi seyirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe